Vi lader forbrugerne tælle stjerner når de vælger madolie

Del denne:

Nogen typer madolier er bedre til særlige formål end andre. Det hjælper Zelected Foods nu forbrugerne med at finde rundt i, når de skal vælge ved hylden i supermarkedet – med et design udviklet af Clockwork.

Er olien til stegning ved høj eller lav temperatur? Friture eller wok? Bagning? Som dressing eller marinade? Når madolie bruges til mange formål, så er olie ikke bare olie, og det kan være svært at tage stilling til i indkøbssituationen.

Kender du for eksempel rygepunktet for solsikkeolie eller ekstra jomfru olivenolie? Kender du forholdet mellem mættede, umættede og flerumættede fedtsyrer i avocado-olie eller risklidolie?

Det gør de færreste, men med en enkel og forståelig rådgivning på emballager til olierne fra Zelected Foods, er det nemmere at vælge rigtigt, når olier skal i indkøbskurven.

“I supermarkedet er tiden sjældent til de store undersøgelser. Derfor har vi indført et 5-stjernet system, der gør det nemmere at vælge den rigtige olie. Vi giver simpelthen olierne et antal stjerner fra 0 for ikke egnet til 5 for særdeles egnet til forskellige formål. Stjernerne står øverst på bagsiden af flasken, så man lynhurtigt kan se, hvad en olie er egnet til,” forklarer direktør Palle Lorenzen fra Zelected Foods.

Stjernerne får en lille forklaring med på vejen på forsiden af flaskerne. Her står, hvad den enkelte olie er særlig egnet til. Men stjernerne giver altså den hurtige, letforståelige aflæsning. Her er et par eksempler:

• Ekstra Jomfru Olivenolie af økologiske oliven er perfekt til dressinger og marinade. Så her får den 5 stjerner, mens den får 4 stjerner ved bagning og let stegning. Til gengæld er den ikke egnet til friture og wok.

• Risklidolie er en all-round olie, der får 5 stjerner ved bagning, og med det høje rygepunkt er den også god til stegning ved både lave og høje temperaturer, så her får den 4 stjerner. Det samme får den som olie til dressing og marinade.